Tips för er som vill ha tjockare hår!


Bild lånad från google.

Fick frågan innan vad man kan göra för att få tjockare hår och tänkte därför skriva ner lite tips!
har du någon fråga som gäller frisör ämnen så bara fråga på så slänger jag upp svar! :)

* börjar i änden med hur man tvättar håret.
Det är många som använder schampon för att reparera håret. dom innehåller ofta ämnen som gör att håret blir nedtyngt och därför kan se platt och tråkigt ut.
Faktum är att man kan ofta skapa en illusion av tjockare hår!
Så det bästa att göra om man har tunna och fina hårstrån som ändå är lite känsliga är att satsa på ett vårdande volym schampo och balsam! det är produkter som gör att håret håller sig lent och mjukt utan att tynga ner!
Många tycker inte att det är värt att lägga pengar på salongs schampon, det tyckte inte jag heller innan, men efter att jag provade Loréals schampon så är jag frälst! Nästan alla deras schampon och balsam är super!
Loréal Volym schampo kostar 160 kr och balsam 170 för 250 ml, hittas hos frisörer som säljer Loréal professional produkter



* När man fönar håret kan man även här tillföra produkter som gör att håret ser tjockare ut, exempelvis Amae Thickening Liquid eller ett volym givande mousse!
Det bästa för volym och fyllighet i håret är att föna håret runt en stor rundborste och få rötterna att "torka stående". Eller föna håret med huvudet upp och ner!
Den formen som håret torkar in i håller sig längst! OBS! tänk på att om du fönar håret till 100% tort så  sliter det väldigt mycket på håret. Så försök undvika att föna håret för ofta!
Man kan även avsluta med exempelvis Swartskopf Osis Dust it, som är ett volymgivande pulver kostar 169 kr hos frisör eller en root lifter som gör att rötterna håller sig "resta".
Dessutom innehåller i princip alla dessa produkter värmeskydd vilket är ett måste när man fönar!



* Klippning! en av dom viktigaste sakerna för friskt hår!
Klipp dig regelbundet, ett kort hår ska klippas med ca 6-8 veckors mellan rum och ett långt hår bör klippas åtminstone var 10 vecka för att hålla sig fräscht!
Jag brukar säga till mina kunder i salongen att klipp en frisyr som passar dig och ditt hår.  Ju längre frisyr dästo tunnare ser håret ut. Om du absolut inte kan tänka dig att fylla ut håret med löshår så skulle jag rekommendera kortare frisyrer för då kommer håret verkligen till sin rätt!
En bra klippning kan få håret att se dubbelt så tjockt ut, då man kan använda tekniker som gör att håret lyfter sig självt och ser fylligt och härligt ut!



* En sak som många glömmer är att det största slitaget på håret är under natten, har du långt hår så sov med en fläta! Använd alltid toffsar som är klädda helt i tyg för att minska slitaget.
Oavsett vilken längd du har på håret se över vilket örngott du har! Bomull sliter betydligt mer än exempelvis glansiga material som siden!



* Tänk på vad du äter, hur du lever, hur mycket stress osv du utsätter kroppen för!
Stress är en otroligt vanlig anledning till att man tappar mycket hår, även brist på B vitaminer är en vanlig anledning! Det finns tabletter på hälsokosten som gör att du hjälper håret att få de vitaminer och mineraler som det behöver.
Faktum är att håret är dött, så att satsa innifrån där den riktiga påverkar ligger är en väldigt bra idé!



* Löshår, vilket självklart inte gör att du får tjockare hår permanent men gör åtminstone att det känns tjockare för stunden! vill du inte ha en förlängning isatt så satsa på ett sett med clips som du kan sätta i när du vill!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Massa bra tips =)

2009-08-14 @ 10:22:51
URL: http://sandiia.blogg.se/
Postat av: Jennie

TACK BABE! Du är en Pärla.. :) Vilken tid satte du upp?

2009-08-14 @ 11:22:12
URL: http://thestoryofjennie.blogg.se/
Postat av: Stephy

Svar: Sandra! Tack kul att du gillade dom! :)



2009-08-14 @ 19:21:40
URL: http://stylebystephy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blog Widget by LinkWithin